Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Bigos myśliwski jałowcowy

Robert Orzechowski
Składniki: 3 kg kapusty kiszonej, 3 kg kapusty świeżej, 70 dkg kiełbasy, 70 dkg boczku wędzonego, 10 ziaren jałowca, 1 cebula, kilka ziaren ziela angielskiego pieprz, sól i inne przyprawy do smaku

Sposób przygotowania: Oddzielnie gotujemy kapustę świeżą, po czym łączymy ją z kapustą kiszoną i gotujemy kilka godzin. W trakcie gotowania dodajemy ziarenka jałowca, podsmażoną cebulę, pokrojoną drobno kiełbasę i boczek oraz przyprawy.

Przepis został udostępniony przez powiat moniecki.

Źródło: Wrota Podlasia

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Bigos myśliwski jałowcowy - Augustów Nasze Miasto

Wróć na augustow.naszemiasto.pl Nasze Miasto