Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Chłodnik kurpiowski

Robert Orzechowski
Składniki: 2-3 buraki, 3 jaja, 1 ogórek, szczypior, 1 szkl. kwaśnej śmietany, 2 łyżki octu, sól i pieprz

Sposób przygotowania: Ugotować buraczki, obrać i drobno posiekać. Ugotować na twardo jaja, pokroić każde na 8 części. Świeży ogórek pokroić w małe kostki, wziąć łyżkę siekanego szczypiorku oraz kwaśną śmietanę i ocet, po czym dolać około 1 litra zimnej wody i dobrze wszystko wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku, a następnie postawić chłodnik na lód, gdzie ma stać aż do chwili wydania na stół. Na każdym talerzu należy położyć kawałek lodu i wtedy nalewać chłodnik.

Przepis został udostępniony przez powiat łomżyński.

Źródło: Wrota Podlasia

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Chłodnik kurpiowski - Augustów Nasze Miasto

Wróć na augustow.naszemiasto.pl Nasze Miasto