Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy solą, pieprzem, smarujemy oliwą i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do zarumienienia. Po upieczeniu mięsa oczyszczoną botwinkę kroimy na małe kawałki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu dodajemy ogórki pokrojone w kostkę, a następnie szczypior i koper. Następnie dodajemy kefir lub śmietanę i mieszamy wszystkie składniki. Pierś kurczaka kroimy w paski i dodajemy do chłodnika, doprawiamy, dodajemy sok z cytryny, a następnie całość wychładzamy.
Przepis został udostępniony przez powiat białostocki.
Źródło: Wrota Podlasia
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?