MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Choć kapsaicyna zawarta w ostrych papryczkach pomaga...
fot. deagreez/123RF

Kto nie powinien jeść ostrych potraw? Mogą wywoływać zgagę i podrażniać jelita. Osoby, z tymi chorobami mogą źle się czuć po zjedzeniu chili

Przewlekłe choroby żołądka i dwunastnicy

Choć kapsaicyna zawarta w ostrych papryczkach pomaga zwalczać bakterie powodujące infekcje i przyczyniające się do powstawania wrzodów żołądka, to może jednocześnie podrażniać jego błonę śluzową i działać przeczyszczająco. Dlatego osoby z zaawansowanymi wrzodami oraz stanami zapalnymi żołądka i dwunastnicy powinny unikać ostrych dań.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Żarkach, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Żarkach, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Bierutowie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Bierutowie, (12.05-18.05.2024)

Polecamy

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna