MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: około 400 gramów dyni (waga po wycięciu skóry i...
fot. Anna Moyseowicz

Trudno się od nich oderwać! Racuchy z dyni na drożdżach znikają z półmiska w kilka minut. Zobacz sprawdzony przepis krok po kroku

Składniki na racuchy z dyni

Składniki: około 400 gramów dyni (waga po wycięciu skóry i wydrążeniu miąższu), półtorej szklanki mąki, pół szklanki ciepłego mleka (+ewentualnie dodatkowo, w razie potrzeby rozrzedzenia ciasta), pół szklanki oleju, 1 jajko, łyżka cukru, niecała łyżeczka wybranego aromatu do ciasta, drożdże (w moim przypadku mrożone).

Zobacz również

Wkrótce 6 Otwarte Mistrzostwa Szkoły Podstawowej nr 6 w Malborku w Szachach

Wkrótce 6 Otwarte Mistrzostwa Szkoły Podstawowej nr 6 w Malborku w Szachach

Falubaz Zielona Góra jedzie na starcie z potężnym Motorem Lublin

Falubaz Zielona Góra jedzie na starcie z potężnym Motorem Lublin

Polecamy

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach