Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Żur

Robert Orzechowski
Składniki: 1 szkl. mąki żytniej, woda, skórka razowego chleba, ziemniaki, cebula, skwareczki, kiełbasa, marchewka, pietruszka, sól i pieprz lub też inne przyprawy.

Sposób przygotowania: Najpierw należy przygotować zakwas - podstawowy składnik zupy: do mąki żytniej zalanej 2 szklankami letniej, przegotowanej wody dodajemy skórkę razowego chleba i odstawiamy na ok. 2 dni w ciepłe miejsce. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy na zakwasie wraz z marchewką, cebulką, skwareczkami lub drobno pokrojoną kiełbasą, dodajemy sól i pieprz do smaku lub inne przyprawy.

Przepis został udostępniony przez powiat białostocki.

Źródło: Wrota Podlasia

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Żur - Białystok Nasze Miasto

Wróć na bialystok.naszemiasto.pl Nasze Miasto