Łomża. Na PWSIiP zrobisz magistra z Technologii Żywności. Rusza nabór na studia drugiego stopnia

JBa
Wydział Informatyki i Nauk o Żywności PWSIiP może pochwalić się nowoczesną halą technologiczną, ale także specjalistycznymi laboratoriami, które umożliwiają praktyczne przygotowanie do zawodu
Wydział Informatyki i Nauk o Żywności PWSIiP może pochwalić się nowoczesną halą technologiczną, ale także specjalistycznymi laboratoriami, które umożliwiają praktyczne przygotowanie do zawodu PWSIiP
Po raz pierwszy Wydział Informatyki i Nauk o Żywności Państwowej Wyższej Szkoły informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży ogłosił nabór na studia II stopnia z Technologi żywności i żywienia człowieka. Ostateczny termin przyjmowania zgłoszeń - 27 luty br.

W październiku ubiegłego roku uczelnia otrzymała zgodę na prowadzenie studió magisterskich na tym kierunku. Wydział Informatyki i Nauk o Żywności może pochwalić się nowoczesną galą technologoczną oraz specjalistycznymi laboratoriami. Specjaliści Polskiej Komisji Akredytacyjnej ocenili, że dysponuje on najlepiej wyposażoną halą technologoczną dla technologii żywności w kraju.
- Trudno wyobrazić sobie lepszą rekomendację naszych studów - mów dziekan wydziały prof. Bożena Waszkiewicz - Robak.

Zobacz też Rozprawa sądowa w ramach Akademii Sześciolatka

Jak zapewnia Jolanta Święszkowska, Wydział Informatyki i Nauk o Żywności PWSIiP może pochwalić się nowoczesną halą technologiczną, ale także specjalistycznymi laboratoriami, które umożliwiają praktyczne przygotowanie do zawodu. Są to laboratoria mikrobiologiczne, analiz instrumentalnych, właściwości fizycznych żywności, gastronomiczne, analizy sensorycznej. W raporcie Polskiej Komisji Akredytacyjnej z 2018 roku jak mantra przewijają się słowa „unikalne, unikatowe, nowoczesne”. Mowa o sprzęcie, który umożliwia studentom zapoznanie się z procesami: suszenia, rozdrabniania, liofilizacji, filtracji, fermentacji, rektyfikacji, destylacji, ekstruzji, ekstrakcji i obróbki termicznej.

– Jakość kształcenia wspierana jest przez umowy o współpracy ze Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Uniwersytetem Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie, Politechnikę Białostocką oraz firmami przemysłu spożywczego i zaplecza rolnictwa – uzupełnia listę atutów dziekan prof. dr hab. Bożena Waszkiewicz-Robak.

Zobacz też Jeleń przeskoczył przed maską samochodu. Zobacz film Nadleśnictwa Łomża

Zobacz koniecznie: Oddając krew ratujesz życie - dlaczego warto oddawać krew?

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie